Caraş Severin: două note de 10 la examenul naţional pentru definitivare în învăţământ

Rezultatele examenului de definitvat, înainte de contestații au fost afișate marţi, 25 iulie, în centrul de examen, pe site-urile isjcs.ro și definitivat.edu.ro.

În Caraș-Severin, procentul de promovare înainte de contestații la acest examen este de 68,57% (58,75% în 2022, înainte de contestații și 54,65% în sesiunea 2021, după contestații). Au absentat 7 candidați și s-au retras din examen 4 candidați. Doi candidați au obținut nota 10 la proba scrisă.

Au fost transmise spre evaluare 70 de lucrări scrise la 22 de discipline de examen.

”Candidații pot depune contestație, până la ora 20.00, in cursul zilei de marţi, respectiv miercuri, 26 iulie 2023, până la ora 12.00. Rezultatele finale vor fi publicate pe data de 1 august 2023.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare”, a transmis profesor Ion Chiosa, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş Severin.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea examenului național pentru definitivare în învățământ, precum și despre programele specifice pentru examen sunt disponibile pe site-ul definitivat.edu.ro.

Cele mai citite

Related Articles