Bacalaureat, proba obligatorie a profilului: 3 candidaţi din Caraş-Severin au fost eliminaţi pentru fraudă

Astăzi, 24 iunie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E)c), sesiunea iunie – iulie 2020, în 16 centre de examen din Caraş Severin.

Dintre cei 1939 de candidați înscriși (1463 la matematică, respectiv 476 la Istorie), s-au prezentat 1797 de candidați. Au absentat 142 de candidați. Niciun elev nu a fost respins la controlul epidemiologic.

Au fost eliminați însă pentru tentativă de fraudă 3 candidați (1 la Liceul Hercules din Băile Herculane, 1 la Liceul Tehnologic „Dacia” Caransebeș și 1 la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă). Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, ne-a declarat Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraş Severin.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Ultima probă, cea la alegere  a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

De același autor

Related Articles