Caraș Severin: 23 de permise de conducere reținute. Alcoolul, drogurile și viteza, principalele abateri

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, polițiștii și jandarmii din Caraș-Severin au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru siguranța publică în județ.

În cadrul celor 26 de acțiuni și controale, au fost legitimate peste 750 de persoane și verificate peste 360 de autovehicule.

S-au aplicat 337 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 118.000 de lei, dintre care 84 pentru nerespectarea legislației privind ordinea publică, 230 pentru nerespectarea legislației rutiere, iar celelalte pentru încălcarea altor norme legale.

248 de persoane au fost testate cu dispozitivele alcooltest și 40 au fost testate cu cele DrugTest.

Au fost reținute 23 de permise de conducere, dintre care 7 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și a altor substanțe, alte 7 pentru depășirea limitelor de viteză și celalalte pentru alte abateri. Pentru neregulile constatate au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Sâmbătă noaptea, la ora 00.24, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au oprit pentru control pe Bulevardul Republicii, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani din Anina, din direcția Intim către Câlnic.

La verificarea documentelor s-a stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

*

Tot sâmbătă, 8 iulie, la ora 18.20, polițiști de la Biroul Rutier Caransebeș au observat pe Calea Timișoarei din municipiu, o motocicletă care se deplasa din direcția Centrul Civic către Jupa.

Conducătorul motocicletei nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de polițiști, acesta și-a continuat deplasarea pe mai multe străzi din oraș, unde a abandonat motocicleta, moment în care a fost imobilizat de polițiști.

Conducătorul motocicletei, un tânăr de 18 ani, din municipiu, nu deținea permis de conducere corespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul. De asemenea, motocicleta care nu figura înmatriculată în circulație și pentru care nu deținea documente de proveniență a rămas în custodia poliției.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările și în acest caz.

*
Sâmbătă, 8 iulie, la ora 18.45, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au fost sesizați despre faptul că un autoturism a lovit gardul unei unități de învățământ din municipiu, iar ocupanții au abandonat autoturismul în curtea unității.

În scurt timp, polițiștii de la Biroul Rutier Reșița au identificat pe strada Eftimie Murgu din oraș, un grup de 5 tineri, 4 băieți și o fată, toți minori, unul dintre aceștia, de 17 ani, având în mână în momentul interceptării, două plăcuțe de înmatriculare, un certificat de înmatriculare și o carte de identitate ale unui autoturism.

Cei 5 tineri, împreună cu părinții acestora, au fost conduși la sediul poliției pentru cercetări.

Din verificările efectuate s-a stabilit că tânărul de 17 ani ar fi condus autoturismul în cauză pe strada Sportului, din direcția bulevardul A.I.Cuza către Centrul Civic, având montate plăcuțele cu numerele de înmatriculare găsite asupra lui, iar, la un moment dat, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un gard metalic ce împrejmuiește o unitate de învăţământ.

Ulterior, acesta împreună cu ceilalți 4 ocupanți ai autoturismului ar fi scos plăcuțele cu numerele de înmatriculare, părăsind autoturismul în curtea unității de învățământ.

Tânărul de 17 ani a fost testat cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive, rezultatul fiind negativ pentru ambele. Acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu figura înmatriculat în circulație, plăcuțele cu numerele de înmatriculare montate pe acesta fiind atribuite unui alt autoturism.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

*

Duminică dimineața, la ora 04.20, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au observat în trafic, pe strada Țarinei din Caransebeș, un autoturism care circula haotic.

Polițiștii au pornit în urmărirea lui, fiind oprit în scurt timp. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 40 de ani, din Caransebeș, care emana halenă alcoolică.

La testarea alcooltest s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital în vederea prelevării mostrelor biologice, bărbatul refuzând recoltarea.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru refuzul conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Activitățile pentru siguranța publică în județ continuă și în perioada următoare.

De același autor

Related Articles