Caransebeşul – capitala păsărilor şi animalelor mici de rasă în acest sfârşit de săptămână

Expoziția naţională de porumbei, păsări și animale mici de rasă se va desfăşura la Caransebeş în acest sfârşit de săptămână.

Evenimentul care va avea loc între 2 şi 4 decembrie este organizată de Asociația Crescătorilor de Iepuri și Păsări de rasă ”Tibiscum” Banat, în colaborare cu Primăria Caransebeș, sub egida Federației Naționale a Crescătorilor de porumbei, păsări și animale mici de rasă din România.

În Caraş-Severin este pentru prima dată când se desfășoară acest Campionat Naţional la care participă asociații și cluburi de profil din întreaga țară. În expoziție vor fi prezentate atât rase românești de porumbei, păsări de curte şi ornament şi iepuri, cât și rase străine. Nu vor lipsi curci, fazani, rațe exotice, canari, papagali și alte păsări rare“, a precizat pentru Radio Reşiţa Daniel Brânzei – vicepreşedintele Asociaţiei “Fauna Cărăşană” din Caransebeş.

Păsările vor putea fi vizitate în sala de sport “Valeria Borza”, iar porumbeii şi iepurii în sala de sport a Liceului Tehnologic “Decebal” din municipiul de pe Sebeş şi Timiş.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 2 decembrie la ora 10.00, iar publicul poate vizita exponatele vineri de la 10.00 la 18.00, sâmbătă între 09.00 şi 18.00, iar duminică, 4 decembrie până la ora 13.30.

Sâmbătă şi duminică, 3 şi 4 decembrie, organizatorii au prevăzut şi un târg de animale de rasă în faţa sălii polivalente Victoria.

Un bilet pentru adulţi costă 5 lei, iar copiii şi elevii au accesul liber. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles