Caransebeș: Chirurgul Singh Bhupinder a fost numit consilier onorific în Ministerul Sănătăţii

Reputatul chirurg Singh Bhupinder, cel care a realizat mai multe intervenţii chirurgicale în premieră pentru judeţul Caraş-Severin a fost numit printr-un Ordin semnat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, drept consilier onorific al secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rogobete.

În cazul miniştrilor şi secretarilor de stat, consilierii onorifici sunt numiţi prin ordin. Spre exemplu, articolul 15 din HG 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii prevede că “pentru realizarea obiectivelor ministerului sau pentru elaborarea unor proiecte specifice, Ministrul Sănătăţii, prin ordin, poate numi consilieri onorifici şi poate constitui, pe perioade determinate, consilii de experţi sau colective de lucru formate din specialişti”.

Conform legii, consilierii onorifici nu sunt remuneraţi şi nici nu se supun reglementărilor referitoare la incompatibilităţi ori conflict de interese. Aceştia nu sunt obligaţi nici să îşi publice declaraţiile de avere şi de interese.

Practic, chirurgul Singh Bhupinder, prin vasta sa experienţă îl va putea consilia pe secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rogobete pe diverse probleme ce ţin de sănătatea publică, programe naţionale şi strategii care să îmbunătăţească sistemul medical din România.

Medicul Singh Bhupinder, îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Municipal din Caransebeş încă din 2014. Acesta a înfiinţaţ Compartimentul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, singura unitate de acest fel din judeţul Caraş-Severin, astfel că pacienţii care au nevoie de intervenţii chirurgicale plastice complexe le pot face în Caransebeş fără să mai fie nevoiţi să apeleze la cadrele medicale de la Casa Austria din Timişoara.

Chirurgul Singh Bhupinder a fost încântat de vestea primită:” Este o onoare pentru mine şi îi mulţumesc atât ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila cât şi secretarului de stat Alexandru Rogobete pentru această oportunitate. Mă voi implica şi voi încerca să fac faţă tuturor provocărilor şi voi acţiona spre binele pacienţilor din România.”

De același autor

Related Articles