Caransebeș: Alimentarea cu apă se face cu o singură pompă electrică. Aquacaraș cere ajutorul Prefecturii

Lucrările de mentenanță demarate la sfârșitul lunii trecute de Hidroelectrica la polderul de la Zervești au necesitat și golirea lacului de acumulare. Astfel că până în data de 18 noiembrie, alimentarea cu apă a municipiului Caransebeș este realizată din râul Sebeș, cu o pompă electrică.

Cel puțin acesta era planul celor de la Aquacaras, care acum se confruntă cu o problemă semnalată la Radio Reșița de numeroși locuitori ai municipiului, lipsa apei potabile.

Contactat pentru lămuriri, directorul adjunct al Aquacaraș, Viorel Mutu, ne-a explicat:

Este vorba de o pompă submersibilă cu un debit de 300 de litri pe secundă și înălțime de pompare de 33 de metri care funcționează no-stop și de aici dificultățile la pompare. O situație care nu se va rezolva până în data de 18 noiembrie.

La rândul lui, directorului tehnic al Aquacaraș, Nicolae Buneci, ne-a declarat că de vină pentru sistarea furnizării apei în anumite zone sunt șocurile de curent.

Păi au fost șocuri de curent, suntem predispus la chestii din astea. Din cauza șocurilor de curent n-am avut sursă alternativă decât pompa asta. Acum am luat legătura, am făcut solicitare către Prefectura județului, către ISU, să ne ajute cu o pompă, o motopompă de la ei. În momentul în care pierd pompa asta să am a doua soluție. În Caransebeș, rețeaua este inelară și se amorsează extraordinar de greu.

Nicolae Buneci a dat asigurări că până în cursul orei 19.00, toți locuitorii municipiului Caransebeș vor avea apă la robinete.

De același autor

Related Articles