Căpuşele atacă în Caraş-Severin! Medicii ne recomandă să mergem la urgenţe!

Atenţie, căpuşele atacă din nou! Zeci de locuitori din judeţul Caraş-Severin s-au prezentat la spital, în doar câteva zile, pentru a le fi extrasă căpuşa. La Spitalul de Urgenţă din Reşiţa au avut nevoie de îngrijiri medicale câte 7-10 persoane cu muşcături de căpuşă pe zi.

Conform cadrelor medicale, nu au fost cazuri grave. Totuşi, pentru a nu avea emoţii, medicul Emil Bunda vă recomandă ca atunci când faceţi ieşiri în natură să vă examinaţi seara la duş ca nu cumva să aveţi vreo căpuşă. Dacă observaţi acest lucru, atunci mergeţi la Urgenţe. Dacă aceasta este extrasă în 24 de ore de la înţepătură, atunci nu veţi avea probleme de sănătate.

Medicii Spitalului Judeţean din Reşiţa oferă persoanelor muşcate de aceste insecte tratament profilactic cu antibiotic pentru o perioadă de trei zile, pentru a contracara pericolul de apariţie a bolii Lyme, o boală care duce la complicaţii neurologice severe.

De asemenea, specialiştii recomandă purtarea de pantaloni lungi, îmbrăcăminte de culoare deschisă pentru a vedea insecta, încălţăminte fără decupaje şi evitarea contactului cu animalele.

De același autor

Related Articles