Capturile de ţigări de contrabandă se fac pe bandă rulantă la Reşiţa

După ce la începutul săptămânii trecute au fost confiscate, într-o singură zi, peste 100.000 de țigarete, zilele trecute, poliţiştii au mai întocmit două dosare penale pentru contrabandă. Un tânăr a fost depistat în trafic, în timp ce transporta 100 de cartușe de țigări netimbrate. El se află sub control judiciar pentru 60 de zile, spune comisarul şef Dinu Nicorici de la IPJ Caraş-Severin.

„A fost depistat în trafic, în municipiul Reșița, un tânăr de 30 de ani, din Reșița, care transporta cu un autoturism înmatriculat în Caraș-Severin cantitatea de 20.000 de țigarete provenite din contrabandă (100 de cartușe), în pachete de țigări de la un producător, netimbrate. Întreaga cantitate de țigarete a fost confiscată. Față de autor a fost inițial dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, instanța dispunând, ulterior, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”.

 În maşina unui alt reşiţean poliţiştii au găsit 250 de cartușe, iar în urma unei percheziţii pe terenul său, au mai fost descoperite peste 920 de cartuşe cu țigări, netimbrate. Față de autor a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu, a mai spus Dinu Nicorici.

„Polițiștii au depistat în trafic pe DN 58B, la ieșirea din municipiul Reșița, la km 5+800, un autoturism al cărui conducător auto, de 34 de ani, din Reșița, care transporta, cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, cantitatea de 50.000 de țigarete, în pachete de țigări de la un producător, netimbrate. Întreaga cantitate de țigarete a fost confiscată. Ulterior, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară asupra unui teren folosit de autor, fiind depistată cantitatea de 184.800 de țigarete. Față de autor a fost inițial dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, instanța dispunând măsura preventivă a arestului la domiciliu”.

În ambele cazuri, autoturismele folosite la transportul ţigărilor au fost confiscate, a mai spus Dinu Nicorici.

Acţiunile au fost realizate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul Serviciului Rutier și Serviciului de Operațiuni Speciale Timiș.