Canicula “pârjoleşte” locurile de cazare de pe Valea Cernei

DSCF9233
Stațiunea Băile Herculane este luată cu asalt în această perioadă caniculară, mai ales la sfârșit de săptămână, când gradul de ocupare a spațiilor de cazare se apropie de maxim în pensiunile și hotelurile din stațiune.  “E o perioadă de trei săptămâni care include sărbătoarea de Sfânta Maria Mare când stațiunea e plină la capacitate”, ne-a declarat Mariana Molnar – președintele Asociației de Turism din Băile Herculane. Marea majoritate a turiștilor vine “la liber” și preferă unitățile turistice care dețin piscină în aer liber sau acoperită, dar și locuri amenajate pentru grătar. Cele care nu dispun de aceste dotări le recomandă turiștilor drumeții pe Valea Cernei sau excursii în Cisura Dunării și obiectivele turistice din zonă. Până la sfârșitul lunii sunt ocupate aproape toate locurile, însă mai pot fi găsite locuri libere la casele particulare care oferă servicii de cazare.
“Am întâmpinat greutăți la reducerea perioadei de ședere în stațiune a turiștilor care vin pentru tratament”, ne mărtirisea Mariana Molnar. Astfel, durata medie de cazare la pensiuni este în această perioadă de  3-5 zile, iar la complexele hoteliere care dispun de bază de tratament proprie turiștii se cazează în medie 10 zile. Acestora li se adaugă turiștii care vin în stațiune cu blete de odihnă și tratament subvenționate de Ministerul Muncii, al căror sejur este de 16 zile calendaristice.
“Ne simțim foarte bine aici! Stațiunea este acum aglomerată fiindcă este sezonul, dar băile sunt OK! Suntem pentru prima dată la Herculane și am venit la tratament pentru reumatism. În timpul liber ne plimbăm, mergem să vizităm unele locuri din apropiere pe care nu le-am mai văzut… Am ajuns la Herculane fiindcă am vrut să mai vedem și alte zone ale țării”, ne-a mărturisit o familie din Timișoara, care a promis că va reveni pe Valea Cernei!
Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles