Canicula bagă oamenii în spital!

Canicula continuă să facă victime în vestul ţării! Spitalul Clinic Judetean de Urgență ,,Pius Brînzeu” Timișoara avertizeză populația județului în ceea ce privește temperaturile caniculare din această perioadă și efectele nefavorabile ale deshidratarii asupra aparatului cardiovascular.

În această perioadă este foarte importantă hidratarea, asta deoarece în ultimele 24 de ore, numai în Clinica de Chirurgie Vasculara a SCJUPBT au fost internaţi 6 pacienţi cu evenimente cardiovasculare trombo-embolice caracterizate prin formarea de cheaguri în vase sau cord, determinate cel mai probabil de expunerea pacienţilor la temperaturile extreme de afara, coroborata cu hidratarea insuficientă.

Deshidratarea crește riscul apariției evenimentelor cardiovasculare nedorite, precum ischemia acută de membru cu potențiala pierdere a acestuia, accidentul vascular cerebral sau tromboza venoasă profundă, prin creșterea vâscozității sângelui și formarea de cheaguri de sânge la nivelul inimii și a vaselor.

Deshidratarea este favorizată de temperaturile înalte de pe timpul verii, pacienții prezentând boli cardiovasculare fiind cei mai predispuși să dezvolte astfel de complicații.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles