Campionat Naţional în Caraş-Severin! Pescarii cu dizabilităţi se vor înfrunta pe lacul de la Zerveşti

Pescuitul sportiv e un hobby de care se pot bucura şi persoanele cu dizabilităţi. Asta, datorită demersurilor întreprinse de Asociaţia Judeţeană a Cluburilor de Pescuit Sportiv Caraş-Severin, care a pus bazele Campionatului Naţional de pescuit sportiv adresat acestei categorii speciale. Încurajaţi de succesul ediţiei inaugurale desfăşurate în toamna anului trecut pe lacul de la Dognecea,gazdele din Caraş-Severin  organizează şi ediţia a doua. Aceasta va avea loc mâine, 21 august, începând cu ora 8.00, pe lacul de la Zerveşti. Cu detalii, şeful comisiei AJCPS pentru persoane cu dizabilităţi, Gabriel Tănasă, care se va alinia şi el la start.

Și-au anunțat participarea cam 20 de invitați, sper să ne onoreze toți, vom vedea sâmbătă câți vor sosi efectiv și vor putea să participe. Asociația, pe fonduri proprii, a accesibilizat lacul de la Zărvești pentru persoanele cu dizabilități, a construit niște pontoane cu modalitatea de a ancora cărucioarele cu rotile pentru participanți, în funcție de nevoile lor, a igienizat zona și sperăm să fie o reușită și aceasta.
Premii?
Vor fi premii, sunt surpriză. Cu toții sperăm ca prietenul nostru adevărat să fie cântarul. Și soarta.

Între cei care au bătut cale lungă pentru a participa la Naţionale se numără Flavian Crăciun, care vine tocmai din Teleorman. Flavian a participat la ediţia inaugurală şi spune că se întoarce cu plăcere în Caraş-Severin.

Sunt unul dintre participanții la această competiție națională. Nimeni nu s-a gândit (până acum) să accesibilizeze o bază sportivă la nivel de persoane cu dizabilități, pentru pescuit sportiv. Pe alte lacuri nu există toalete accesibile, nu există un ponton cu acces pentru persoane cu dizabilități. Dar cu siguranță aceste lucruri vor fi istorie de-acum, mai ales aici în Caraș-Severin unde s-au pus bazele unui proiect frumos. Am participat anul trecut la primul campionat național destinat persoanelor cu dizabilități din țară. Pentru prima oară, eu zic că s-a desfăşurat foarte bine, a fost un real succes şi cred că de asta suntem şi la ediţia a doua.
Va fi pescuit la plută, cine va prinde cel mai mult pește va câștiga. Cîntarul va spune totul.
De ce e frumos pescuitul sportiv?
Este un mod de relaxare, un mod de socializare și un mod de-ați face noi prieteni.

În această perioadă au loc şi demersuri pentru înfiinţarea unei structuri naţionale care să reunească toate persoanele cu dizabilităţi interesate de pescuitul sportiv.  Aproximativ  130 de pescari cu nevoi speciale şi-au manifestat deja dorinţa de a deveni membri ai acestei asociaţii.

De același autor

Related Articles