Campanie de donaţii pentru salvarea Băilor Neptun din Băile Herculane

Proiectul demarat de mai mulţi tineri arhitecţi din Banat, privind conservarea, pentru a salva cel mai spectaculos ansamblu de clădiri din Băile Herculane, cunoscut drept Băile Neptun, a ajuns viral în mediul online.

În urma numeroaselor solicitări venite din partea oamenilor, asociaţia Locus ce are sub tutelă iniţiativa Herculane Project, a dat startul unei campanii de strângere de fonduri pentru începerea lucrărilor la clădirea Băile Neptun, al cărei acoperiş s-a prăbuşit la începutul acestui an, din cauza degradării.

Managerul Herculane Project, Oana Chirilă:

”Până acum am reuşit să strângem peste 5.500 de euro. 5 euro este suma minimă pe care cineva o poate dona. Suma necesară pentru a face toate lucrările, în primă fază, se ridică la 100.000 de euro. Noi ştim că nu putem doar din bunăvoinţa oamenilor să strângem această sumă, într-un timp atât de scurt. Însă ne-am propus să ajungem măcar la 20.000 de euro şi dacă atingem această sumă să începem treptat să facem ceva. Să începem şantierul pentru că oamenii au nevoie să vadă ceva concret. Noi avem un proiect, avem o autorizaţie de construcţie dar nu am început efectiv ceva fizic la faţa locului.”

Puteţi dona aici

Cont Asociatia LOCUS: RO17BTRLRONCRT0421032701, CUI 38615380

Până la această oră, suma donată pentru salvarea clădirii Băile Neptun se ridică la 7.000 de euro. În plus, pe pagina de facebook, administratorii Herculane Project, au anunţat că un antreprenor român i-a anunţat că va dubla suma care se va strânge până la data de 1 mai.


sursa foto Herculane Project/facebook

1 COMENTARIU

  1. Am donat pentru spitalul de cancer pentru copii din Timisoara care a fost vindut de ciuhandru dupa ce a fost 9,9 gata ,dar e liber ca alti nenorociti pentru inundatii,pen strinstru cutremure si nu am fost singuru ,au declarat ca sa adunat pentru fiecare sume uriase dar rezultate 0,copii de la foieni invata si acu in containere desi sa anuntat ca sau stins bani pentru cel putin 9 scolii ,si exemple sint multe deaia oameni au rezerve ,DABEROS DABEIS ,AMIN —CEI DREPTI ,CEI INTELEPTI SE INALTA ,PURI,BINECUVINTATI ,AMIN

Comments are closed.