Campanie de colectare a DEEE-urilor

Primăria Municipiului Reşiţa în colaborare cu Serviciul Local de Colectare – partener – Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, organizează sâmbătă, 07 octombrie 2017, o nouă campanie de colectare a DEEE –urilor de la domiciliu.

În categoria ECHIPAMENTELOR ELECTRICE ŞI ELECTRONICE (DEEE), intră deşeurile provenite de la :

Aparate de uz casnic de mari dimensiuni: frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe, uscătoare de haine, maşini de spălat vase, maşini de gătit, sobe electrice, plite electrice, cuptoare cu microunde, aparate electrice de încălzit, radiatoare electrice, alte aparate de uz casnic de mari dimensiuni utilizate pentru încălzirea camerelor, a paturilor şi a scaunelor şi fotoliilor, ventilatoare electrice, aparate de aer condiţionat.

Echipamente de larg consum: aparate de radio, televizoare, camere video, aparate video, amplificatoare audio.

Aparate de uz casnic de mici dimensiuni: aspiratoare, aparate de curăţat covoare, alte aparate de curăţat, aparate de cusut, tricotat, aparate de călcat, aparate de prăjit pâine, maşini de măcinat cafea, filtre de cafea, cuţite electrice, aparate de tuns părul, uscătoare de păr, periuţe de dinţi, aparate de ras, aparate pentru masaj şi alte aparate de îngrijire corporală, ceasuri deşteptătoare, ceasuri de mână, cântare.

Echipamente informatice şi de telecomunicaţii: unităţi centrale, minicalculatoare, imprimante, calculatoare personale (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare portabile (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare mici portabile, calculatoare electronice, imprimante, fotocopiatoare, maşini de scris electrice şi electronice, calculatoare de buzunar şi de birou, faxuri, telexuri, telefoane, telefoane fără fir, telefoane celulare, roboţi telefonici, baterii de orice dimensiuni.

Unelte electrice şi electronice : maşini de găurit.

Jucării : trenuri electrice sau maşini de cursă în miniatură, console portabile de jocuri video, jocuri video.

Deşeurile vor fi preluate GRATUIT de la domiciliu – telefoanele la care se pot anunţa vor funcţiona de luni până sâmbătă între orele 9.00-15.00

Telefoane :
• Serviciul Local de Colectare (fost RoRec) –0800444800–număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă sau la nr de telefon 0721806266.

• Primăria Municipiului Reşiţa -0255/211692 interior 173 sau 0255/210258.

Pentru frigidere, combine, lăzi şi vitrine frigorifice se vor atribui direct 2 tichete cadou în valoare de 10 lei fiecare. Pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, uscătoare de haine, aparate de aer condiţionat se va atribui 1 tichet cadou în valoare de 10 lei.
Pentru televizoare se va atribui 1 tichet cadou în valoare de 10 lei.
Tichetele cadou se acordă numai pentru aparatura care va fi completă. Tichetele vor putea fi utilizate în orice magazin, care utilizează acest sistem.

Pentru instituții și agenți economici, la preluarea GRATUITĂ de la sediu se întocmesc Procese verbale de scoatere din uz a echipamentelor electrice și electronice vechi sau defecte.

Valentina Adam