[AUDIO] Campania națională „Curățăm România” s-a prelungit până la sfârşitul lunii mai. De la 1 iunie încep să curgă amenzile

Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin informează că, până în acest moment, pe raza unităților administrativ-teritoriale din județul nostru au avut loc o serie de activități de ecologizare. La aceste acțiuni au participat voluntari, angajați ai primăriilor, locuitori ai comunelor, elevi și cadre didactice, dar şi angajați ai altor instituții, precum: Direcția Silvică, Administraţiile Parcurilor Naţionale, Agenția pentru Protecția Mediului şi Garda de Mediu, a declarat pentru Radio Reşiţa Mirela Ianoşi, consilier superior în cadrul APM Reşiţa.

Pentru că există deşeuri abandonate ilegal în cantități considerabile, se dă astfel, posibilitatea tuturor autorităţilor publice, ONG-urilor şi voluntarilor să se alăture campaniei şi să organizeze acţiuni de ecologizare şi în luna mai. Primăriile, care până la această dată nu s-au implicat în campanie, vor avea posibilitatea să organizeze activități de ecologizare, altfel vor fi primele vizate de Garda Națională de Mediu în cadrul controalelor tematice privind salubrizarea terenurilor care vor fi demarate după 1 iunie, a mai subliniat aceasta.

Mirela Ianoşi

Campania “Curățăm România” este un apel la implicare în primul rând către unităţile administrativ teritoriale pentru că legislaţia spune că, gestionarea deşeurilor este atributul autorităţilor publice locale.

Toate aceste acțiuni sunt organizate cu scopul de a încuraja cetățenii pentru o mai mare responsabilitate, implicare, și atenție în ceea ce privește curățenia și protejarea mediului.

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles