Campania „e-learning TM”, inițiată de Instituția Prefectului, a ajuns astăzi în sudul județului Timiș, la Banloc

Campania „e-learningTM”, inițiată de Instituția Prefectului Județul Timiș, lansată public pentru a facilita accesul cât mai multor elevi la învățământul online, a ajuns astăzi și la școala din Banloc.

După ce au fost deja donate zeci de echipamentele de tip tablete pentru elevi din Cenei, Bobda, dar și din Tomești – Colonie, campania se concretizează astăzi într-un nou set de 20 de tablete, destinate elevilor de la școala gimnazială “Anghel Saligny” din Banloc, pentru ca toți elevii din localitate să aibă acces la învățământul online. Aceste tablete au fost donate prin grija Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă, instituție care s-a alăturat acestei campanii.

Prefectul Județului Timiș, Liliana Oneț, împreună cu domnul Marin Popescu, inspector școlar general în cadrul  Inspectoratului Școlar Județean Timiș, și domnul Marcel Miclău, directorul AJOFM Timiș, au adus echipamentele donate la școala gimnazială din Banloc, unde au fost preluate de reprezentanții școlii  alături de primarul comunei, domnul Lucian Trifonescu, cu ajutorul cărora au fost identificați și nominalizați elevii ce încă nu dispuneau de terminalele necesare învățământului la distanță.

Sunem prezenți astăzi la Banloc, localitate de graniță din sudul Timișului, o comunitate cu peste două mii de locuitori, pentru a aduce donația ce constă în echipamente IT, destinate celor 20 de elevi ai școlii de aici care nu dețineau până acum computerele necesare orelor online. Este un nou moment de confirmare a importanței pe care o dăm educației, prin transmiterea acestui mesaj de încurajare adresat elevilor și profesorilor, în numele colegilor mei din Instituția Prefectului, cât și a celorlalți donatori din instituțiile publice afliliate acestei campanii. Știu că în comunitatea din Banloc sunt deosebit de prețuite valorile solidarității și ale implicării voluntare, astfel că donația pe care am adus-o aici ne oferă împlinirea realizării unui gest util, ca o contribuție concretă în sprijinul educației la distanță, pentru accesibilizarea învățământului online, devenit de acum o realitate pentru toți elevii din comună”, a remarcat prefectul județului, doamna Liliana Oneț.

Trebuie menționat că mai multe instituții publice s-au alăturat Campaniei “e-learningTM” și au realizat donații de echipamente utile educației online, de la începutul campaniei fiind remarcată implicarea angajaților Instituției Prefectului,  Serviciului de Telecomunicații Speciale – Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Timiș, Inspectoratului  Școlar Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș și Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș.

Campania “e-learningTM” este dedicată copiilor din comunitățile locale timișene. Le mulțumim tuturor celor care au răspuns apelurilor noastre prin donații.

De același autor

Related Articles