Vaccinarea anti-COVID-19 a cadrelor medicale a început astăzi şi în judeţul Arad. Primul medic care s-a imunizat împotriva SARS CoV-2 a fost Dana Olar, şeful secţiei pneumologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unul dintre doctorii care se află în linia întâi, în lupta cu COVID-19, de la începutul pandemiei.

Este un moment istoric, începem campania de vaccinare, acum în prima fază am început cu personalul medical, să sperăm că cât mai mulți cetățeni vor veni să se vaccineze. Programările se fac pe o platformă online, în funcție de aceste programări și de repartiția pe centrele de vaccinare noi comunicăm cu aceste unități, iar în baza datelor ce ne parvin facem o solicitare la Timișoara, la Spitalul Militar, și cu un transport securizat preluăm aceste doze de la Spitalul Militar. Ele ajung în frigiderul securizat al Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, iar de acolo tot cu un transport securizat sunt transmite către centrele de vaccinare în funcție de solicitările acestora. Avem destule doze, la fiecare două zile facem reevaluare, facem solicitările în așa fel încât nu vom rămâne cu doze neefectuate”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, dr. Horea Timiș.

Prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad cu numărul 1/2021 au fost stabilite 5 centre de vaccinare pe teritoriul Județului Arad, care funcționează în etapa I de vaccinare, a cadrelor medicale. Cele cinci centre sunt:
– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – centrul de vaccinare amplasat în Arad str. A. Karoly nr. 2-4;
– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – centrul de vaccinare amplasat în Arad str. M. Viteazul nr. 7-8;
– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – centrul de vaccinare amplasat în Arad str. Stephan Ludwig Roth nr. 2-4;
– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – centrul de vaccinare amplasat în Arad Bulevardul Revoluției nr.45;
– Spitalul Orășenesc Ineu – centrul de vaccinare amplasat în Ineu, str. Republicii nr.2 județul Arad.

Judeţul Arad a primit 670 de doze pentru 3 zile, urmând să fie primite noi flacoane zilele acestea.