Campania agricolă de toamnă sub incidenţa intemperiilor

Rezultatele campaniei agricole de toamnă, aflată în plină desfăşurare în Caraş-Severin, sunt afectate, în procente variabile, de ploile însemnate cantitativ, dar şi de seceta din această vară.

Recoltele la porumb şi floarea soarelui, de anul acesta, sunt cu mult mai scăzute faţă de anii precedenţi, a precizat pentru Radio Reşiţa Marius Zarcula – şeful Direcţiei pentru agricultură din judeţ:

„Recolta porumbului şi a florii soarelui, datorită condiţiilor atmosferice din ultimile zile, am stagnat-o. La porumb avem recoltat, dintr-o suprafaţă totală de 2.224 de hectare, aproximativ 300 de hectare cu o producţie medie de 3.700 kg la hectar. La floarea soarelui stăm mai bine, din 6.300 de hectare, am recoltat 3.170 cu o producţie medie de 1.600 de kg la hectar. Din evaluări, din discuţiile cu primăriile şi rapoartele transmise, avem afectate de seceta din această vară în jur de 4.100 de hectare de porumb, floarea soarelui în jur de 2.500 de hectare şi soia, 1.031 de hectare.”   

Marius Zarcula a mai subliniat că, producţiile la porumb şi floarea soarelui sunt mici şi din cauza secetei care a afectat în această vară, destul de grav, judeţul.

Sursa foto: agrointeligenta.ro

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles