Cămătar de Sântana. Bărbatul împrumuta bani cu dobândă de 50% pe lună

Un bărbat din Sântana este cercetat de poliţişti după ce împrumuta bani cu 50% dobândă pe lună. 16 persoane au fost astfel înşelate. Bărbatul, proprietar de alimentară, le-a oferit bani și produse, reținându-le ca și garanție carduri de salarii, cărți de identitate și alte documente, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 38 de ani, din Sântana, care, în cursul anului 2019, ar fi oferit, cu titlu de împrumut, bani și produse din alimentara pe care o deține pe raza localității. Au fost identificate 16 persoane cărora bărbatul le-ar fi perceput, pentru sumele împumutate și produsele achiziționate, o dobândă de 50% lunar, reținându-le ca și garanție carduri de salarii, cărți de identitate și alte înscrisuri”.

La domiciliul arădeanului, poliţiştii au găsit 12 carduri bancare, 5 cărți de identitate, precum și înscrisuri cu care s-ar fi garantat returnarea sumei împrumutate cu o dobândă.
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de camătă, polițiștii continuând documentarea activității infracționale a bărbatului în cauză.