Căldura bagă tot mai mulţi oameni în spital!

canicula

În acest sfârşit de săptămână canicular, 13 persoane din municicipiul Reşiţa au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza căldurii excesive. Reşiţenii cu vârsta cuprinsă între 30-70 de ani au fost preluaţi de ambulanţe din stradă fiind diagnosticaţi cu stări de lipotimie. Pacienţii au necesitat doar îngrijiri medicale în serviciul de urgenţă, nefiind nevoie de internare. Nu au lipsit nici persoanele care suferă de afecţiuni cardiace. 18 persoane au ajuns la unitatea medicală din cauza durerilor de inimă iar 9 au rămas internate pe secţia de Cardiologie pentru investigaţii de specialitate, a declarat medicul Emil Bunda.

Cum ne protejăm de caniculă:

 1. Fă-ţi provizii: medicamente, alimente, băuturi nonalcoolice, astfel încât să nu fii nevoit să ieşi din casă pe căldură.

2. Organizează-ţi programul în aşa fel încât între 11:00 şi 15:00 să nu fi afară.

3. Dacă eşti nevoit să ieşi, totuşi, în acest interval, poartă haine uşoare, de culoare deschisă, din materiale naturale (de preferat bumbac), poartă pălărie şi ochelari de soare, aplică cremă de protecţie, bea multă apă şi mergi tot timpul pe la umbră.

4. Fă duş sau baie, cât mai deş iar dacă nu ai cum, stropeşte-te din când în când cu apă rece.

5. Bea multe lichide. Se recomandă un pahar la 20 de minute. Evită ceaiul, cafeaua şi alcoolul pentru că te vor deshidrata şi mai rău.

6. Stai în camera cea mai răcoroasă din casă.

7. Păstrează răcoarea în cameră cu ajutorul draperiilor de culoare deschisă sau al materialelor care reflectă soarele (atenţie, storurile din metal sau draperiile închise la culoare atrag căldura).

8. Lasă geamurile deschise doar pe timpul nopţii.

9. Verifică tot timpul rudele, prietenii sau vecinii în vârstă care sunt vulnerabili la căldură şi care nu pot avea bine grijă de ei înşişi.

10. Mănâncă normal, însă încearcă alimentele reci (salate şi fructe care conţin multă apă).

Sursă foto:monitorul de cluj.ro

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles