Călătorie pe Dunăre cu peripeţii pentru un austriac

Caiacul unui student austriac aflat într-o croazieră pe Dunăre,în care se aflau bagajele, documentele şi banii acestuia fost recuperat de poliţiştii de frontieră din Orşova,după ce ambarcaţiunea fusese luată de apele crescute ale fluviului,din locul de campare de pe mal.

4998Poliţiştii de frontieră au fost sesizaţi telefonic în această dimineaţă, la ora 07.15,de proprietarul unei pensiuni turistice,reuşind după aproximativ 15 minute de căutare, să recupereze caiacul şi bagajele turistului.

Studentul austriac, în vârstă de 26 de ani, le-a declarat poliţiştilor de frontieră că a plecat cu ambarcaţiunea pe Dunăre, de la Viena cu destinaţia Marea Neagră, în cadrul unui proiect personal. Acesta a mai spus că la lăsarea serii şi-a instalat cortul al malul Dunării, pe direcţia kilometrului fluvial 964, ridicând caiacul pe mal. Cresterea nivelului apelor fluviului pe timpul noptii, cu peste un metru, a făcut ca  acesta să fie luat de ape.

Graţie intervenţiei rapide a poliţiştilor de frontieră,tânărul îşi poate continua călătoria,acesta mulţumindu-le pentru modul în care au acţionat.

(Valentina Adam)

foto: Poliţia de Frontieră Mehedinţi

 

 

De același autor

Related Articles