Câinii din padocul de la Brebu latră în pustiu

adoptii-caini-9

Un adăpost pentru câinii fără stăpân a stârnit nemulţumirea populaţiei care acuză proprietarii că nu au grijă cum ar trebui de animale.

În satul Valeadeni, ce aparţine de comuna Brebu, fundaţia româno-elveţiană „Wings of care” sau WIOCA a construit un padoc, însă un localnic, Simion Ivan reclamă modul cum sunt tratate patrupedele.

„Animalele sunt hrănite doar o singură dată, sunt neîngrijite, iar în jurul padocului se aruncă animalele moarte. În plus această construcţie este ilegală”.

Simion Ivan a făcut reclamaţii la Prefectura Caraş-Severin, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin şi Garda de Mediu.

Am solicitat şi punctul de vedere al directorului fundaţiei WIOCA, Sorin Mezin, care a spus că animalele sunt hrănite de două ori pe zi, sunt microcipate, nu există câini morţi, iar dacă sunt leşuri aparţin celor patru turme de oi şi una de vaci care păşunează pe cele 120 de hectare. Sorin Mezin a mai spus că există o hotărâre a Consiliului Local Brebu pentru dezmembrare, dar se află în lucru. Documentaţiile sunt depuse şi la DSVSA, padocul este unul provizoriu, iar locaţia a fost controlată de instituţiile statului cu atribuţii în domeniu.

Reclamantul Simion Ivan:

Directorul fundaţiei româno-elveţiană „Wings of care” Sorin Mezin:

(Daniel Babun)

 

1 COMENTARIU

  1. Amatorii de reclamatii ar face bine sa se documenteze inainte sa comenteze. Sunt 60 de caini la padoc, ingrijiti si curati, pe un spatiu de 2 hectare, inchis.

Comments are closed.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles