Membrii de sindicat SANITAS din toată ţara se vor afla astăzi, de Ziua Internaţională a Muncii Decente, în grevă japoneză,  fără întreruperea activităţii, având în vedere situaţia epidemiologică impusă de  SARS CoV 2. Şi cadrele medicale de la spitalele din Caraş-Severin se alătură acestei forme de protest, purtând pe braţ, o banderolă albă.

„Membrii de sindicat SANITAS din toată ţara declanşează greva japoneză, o formă de protest fără întreruperea activităţii! Astfel, de Ziua Internaţională a Muncii Decente, membrii SANITAS doresc să atragă atenţia că ei continuă să îşi facă datoria cu decenţă, însă guvernanţii români îi tratează cu maximă indiferenţă!”, se menţionează în mesajul postat pe Facebook de Federaţia SANITAS.

Organizaţia sindicală, care reuneşte peste 100.000 de membri din unităţi medicale, a informat, vinerea trecută, că va declanşa greva japoneză în cazul în care şeful Guvernului nu va participa la o întâlnire cu conducerea federaţiei, cu prilejul căreia să fie discutate problemele angajaţilor din sistemul de sănătate.