Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean din Reşiţa sunt pregătite să facă faţă cazurilor care necesită îngrijiri medicale în perioada sărbătorilor. Cărăşenii sunt sfătuiţi să nu facă excese alimentare!

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean din Reşiţa sunt pregătite să facă faţă cazurilor care necesită îngrijiri medicale în perioada sărbătorilor. Unitatea medicală s-a aprovizionat cu medicamente dar şi cu materiale sanitare necesare actului medical, dar în această situaţie delicată, de stare de urgenţă, cărăşenii sunt sfătuiţi să nu facă excese alimentare şi să se protejeze ca să nu-şi pună sănătatea în pericol.

Preparatele de Paşte, combinate cu ţuică şi vin, urmate de cozonac şi prăjituri sunt o adevarată bombă calorică. Chiar şi pentru cei cu antrenament. Astfel, bucatele trebuie consumate pe gustate, cu o pauză de cel puţin trei ore între mese, ne reamintesc medicii.

În plus aceştia ne sfătuiesc ca în următoarea perioadă să alternăm alimentele care dau un plus de energie cu alimente mai simple. Ideal ar fi ca zaharul să fie înlocuit cu mierea, ceaiul negru cu infuzia din plante, ouăle şi brânzeturile grase cu brânză de soia. Dar până la urmă cuvântul cheie şi în acest an este, cumpătarea, atrage atenţia medicul Emil Bunda.

De aceste sărbători, în principiu, oamenii trebuie să fie cumpătaţi. În ultimii ani, am observat împreună că am avut tot mai puţine cazuri cu probleme digestive din cauza exceselor alimentare dar acum situaţia este mai deosebită, oamenii stau acasă, există această izolare şi poate că va exista intenţia de a consuma o cantitate mai mare de alimente dar noi sperăm că nu, trebuie să fim cumpătaţi ca să nu ajungem într-o situaţie gravă care să necesite intervenţia medicală, deci noi suntem pregătiţi să-i ajutăm pe toţi dar, în situaţia Covid-19 nu avem spaţii suficiente pentru un val mare de persoane cu probleme digestive. Şi sper ca oamenii să înţeleagă că indiferent de caz, cei care ajung în aceste zile la spital vor trece printr-un triaj epidemiologic, dar repet e important să ne protejăm, să stăm acasă şi să avem grijă de noi”, este mesajul transmis de medicul Emil Bunda.

De același autor

Related Articles