Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa sunt la datorie şi în noaptea de Revelion

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa sunt la datorie şi în noaptea de Revelion. Gărzile sunt asigurate, personalul medical a fost suplimentat pentru a face faţă tuturor solicitărilor. Indiferent de problemele pe care le au, directorul medical, Cosmin Librimir îndeamnă oamenii să nu-şi administreze medicamente după ureche şi să ceară ajutor specializat.

Suntem pregătiţi, în această noapte eu sunt la lucru, pe baricade. În momentul de faţă avem doar 3 pacienţi internaţi pe ATI, momentan pot să spun că este o perioadă de linişte dar suntem pregătiţi şi pentru valul 5.

În altă ordine de idei pentru cei care se pregătesc de revelion pe lângă sfaturile legate de nutriţie şi alcool pentru a nu face excese în noapte de Revelion, îi rog să nu-şi administreze medicamente văzute la TV ci dacă se simt rău, să vină la spital pentru a beneficia de ajutor de specialitate”, ne-a transmis directorul medical Cosmin Librimir.

Din păcate, foarte mulţi oameni ajung, în fiecare an, la urgenţe şi din cauza rănilor provocate de petarde sau artificii. Copiii sunt în cele mai multe cazuri, victimele dispozitivelor pirotehnice. Sunt însă şi adulţi care, deşi ştiu că sunt ilegale, le folosesc pentru distracţie de Revelion.

Au fost cazuri când oamenii şi-au pierdut viaţa sau au rămas mutilaţi. Cele mai frecvente şi grave leziuni sunt arsurile de grad III-IV la nivelul mâinii sau feţei, iar leziunile oculare nu au lipsit în niciun an din bilanţul traumatic, ne-a transmis şi medicul Emil Bunda.

De același autor

Related Articles