Cadrele ISU Mehedinţi s-au aflat în mijlocul micuţilor la Şcoala de vară GoldenLand

Peste 15 copii din cadrul atelierelor GoldenLand s-au bucurat de vizita pompierilor mehedinţeni şi au avut ocazia să participe la o prezentare a tehnicii de intervenţie şi a accesoriilor din dotare, dar şi la o demonstraţie de folosire a pistolului de refulare a apei.
Pompierii le-au povestit cum decurge o zi din viaţa unui salvator şi ce paşi urmează când aud alarma de incendiu, în timp ce micuţii au fost încântaţi să “testeze” echipamentele acestora şi să urce în cabina autospecialei de intervenţie. Momentul preferat al copiilor a fost “punerea în practică”, când aceştia au mânuit pistolul de refulare a apei şi s-au simţit pompieri adevăraţi.


La acţiune au participat şi pompieri din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor care le-au prezentat copiilor reguli şi măsuri de urmat în situaţia producerii unor incendii, fiindu-le distribuite materiale informative alese special pentru ei.
Cei mici au fost entuziasmaţi de această experienţă inedită şi au promis că vor ţine cont de sfaturile pompierilor pentru a evita pericolele la care se pot expune din neatenţie sau din joacă.


Acţiunile educative în domeniul situaţiilor de urgenţă desfăşurate de salvatori, sunt menite să le aducă în atenţie copiilor misiunile îndeplinite de pompierii profesionişti.

De același autor

Related Articles