Ca în filme în cimitirele din Reşiţa: pază şi supraveghere video… ?!

Întrucât paza în cimitirele din Reşiţa n-a fost cum trebuie, directorul executiv al Serviciului Public Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local a trecut la alte măsuri. Acesta vrea camere video astfel încât mormintele să nu mai fie prădate.

Sistemul de monitorizare video în cimitirele din municipiul Reşiţa este în curs de extindere şi modernizare, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul executiv al Serviciului Public Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Ovidiu Almăjan:

“În timpul programului, paza şi supravegherea celor 8 cimitire din oraş este asigurată de 9 bărbaţi care mai asigură şi săpatul gropilor, cositul parcelelor şi întreţinere şi două femei care se ocupă de igienizarea capelelor, curăţenie la locurile de veci şi pe alei şi când nu sunt ocupate cu activităţi de genul acesta confecţionează coroane şi efectuează altfel de lucrări specifice muncii în cimitir. În timpul zilei de la ora 07.30 la 16.00, paza este asigurată cu personalul propriu, iar după ora 16.00 ca orice bun public este controlată, ca orice bun public, prin sistemul de supraveghere video de poliţia locală. Momentan camere de luat vederi funcţionale sunt doar în cimitirele 7 şi 8 la porţile de acces, dar se lucrează la un proiect amplu de extindere a sistemului.” 

În perioada următoare camerele de supraveghere video, amplasate momentan doar la porţile de acces în cimitirele din oraş, vor fi montate în mai multe puncte de pe raza obiectivelor pentru reducerea furturilor din acestea, a mai spus Ovidiu Almăjan.

După ce va fi complet funcţional, sistemul de supraveghere video va fi gestionat de Poliţia locală a urbei.

(Hardy Cvoica)

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles