Bursele școlare din Caraş-Severin plătite întârziat din cauza lipsei de comunicare și a unor raportări greșite

Bursele şcolare pentru unii elevi din Caraş-Severin nu au fost plătite la timp, respectiv în data de 15 noiembrie, conform legii.

Spre exemplu, la Colegiul Naţional “Traian Lalescu” din Reşiţa, acest lucru se va întâmpla, joi, 16 noiembrie. Directorul, Adrian Doxan, susţine că este o problemă de comunicare.

Eu cred că este o problemă de comunicare. Ministerul a spus că până în data de 15 noiembrie se fac plățile pentru burse, ceea ce s-a și întâmplat în Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița.

Ieri dimineață, 15 noiembrie, au fost transmise către trezoreria municipiului Reșița ordinele de plată pentru sumele care reprezintă bursele elevilor, este vorba despre mai multe bănci, pentru că unele plăți se fac prin bănci, și este vorba și despre un ordin de plată pentru scoaterea de numerar. Pentru unii care nu au avut conturi în bancă plata se va face în numerar astăzi, 16 noiembrie.

Deci pot să spun că, Colegiu Național Traian Lalescu din Reșița, ca și celelalte școli bănuiesc, au trimis ordinele de plată către trezorerie, trezoreria a făcut viramentele către bănci urmând ca astăzi, 16 noiembrie, banii să ajungă în conturi, prin viramentele făcute de către băncile respective. Noi astăzi distribuim sumele în numerar pentru cei care nu au avut conturi la bănci făcute, deci nu se pune problema că nu se primesc banii pentru burse.

Nu știu de unde a apărut această idee în ceea ce privește activitatea Colegiului Național Traian Lalescu din Reșița. Am făcut toate demersurile necesare pentru ca bursele să fie plătite la timp.

Nu s-a putut face o plată mai devreme pentru că în data de 14 noiembrie s-au plătit salariile cadrelor didactice și deschiderile de credite făcute de către Inspectorat pentru plata acestor sume au fost în această ordine, deci în 14 s-au plătit salariile în 15 s-au plătit bursele”, a declarat pentru Radio Reşiţa direcorul Colegiului Național Traian Lalescu din Reșița, Adrian Doxan.

Există şi şcoli cu probleme, unde au fost greşite raportările, după cum ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Moatăr

“Sunt câteva unități de învățământ care probabil au întârziere în a intra banii pe carduri, fiind probleme la tranzacția între unitatea de învățământ și bănci.

Ministerul Educației a virat banii conform calendarului, Inspectoratul Şcolar a făcut deschideri către toate unitățile de învățământ, dar ca să fim corecți trebuie să ne asumăm faptul că unele unități de învățământ au greșit raportarea.

Fiind vorba de un număr mare de burse școlare, suma alocată pe unitate de învățământ este puțin diminuată în funcție de raportarea pe care au făcut-o.

Inspectoratul Şcolar a luat legătura cu Ministerul Educației și ni s-a transmis în felul următor: toți elevii vor primi bursa integrală pe septembrie, la unitățile de învățământ la care s-a greșit raportarea.

Se va lua parțial pe luna octombrie, urmând ca în luna decembrie să primească diferența pe luna octombrie, şi să fie la zi cu luna noiembrie. Deci în 15 decembrie, toate unitățile de învățământ și toți elevii noștri care sunt beneficiari de bursă vor fi la zi, vor fi achitate toate bursele,” a declarat pentru Radio Reşiţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraţ-Severin, Ion Moatăr.

2 COMENTARII

  1. In sectorul 1 nu sa încasat nicio bursa.La sc.Alexandru Costescu nimeni nu știe nimic sigur.Intr o zi ,saptamana viitoare poate,așa ni s a transmis.Debandada si lipsa de responsabilitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles