Brumărel a deschis larg porţile marelui târg de toamnă de la Răcăşdia, o ediţie mai restrânsă, dar bogată

Un nou regal al toamnei s-a desfăşurat duminică, 1 octombrie în comuna Răcăşdia unde zeci de producători locali din Caraş-Severin, dar şi din judeţele limitrofe acestuia şi-au expus spre vânzare o gamă largă de legume şi fructe, cereale, dulciuri de casă, utilaje agricole, îngrăşăminte, animale de fermă şi produse meşteşugăreşti.

Primăria comunei cărăşene Răcăşdia în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură a judeţului Caraş-Severin au organizat şi anul acesta ediţia de toamnă a târgului mare.

Radio Reşiţa a fost în târg unde a stat de vorbă cu producătorii:

dar şi cu cumpărătorii, veniţi din toate colţurile judeţului:

Prezentă în marele târg de toamnă a fost, ca în fiecare an şi echipa PNL, alături de senatorul Ion Marcel Vela:

Târgul de la Răcăşdia, înainte de a fi un loc unde se fac schimburi comerciale, unde se prezintă produsele rezultatele muncii, târgul este o stare de spirit și felicit organizatorii și pe Mirco Lechici, pe toți cei din Răcășdia care întrețin această stare de spirit pentru că este un frumos obicei care până la urmă înseamnă românism, înseamnă Banat, înseamnă armonie și prietenie în acest loc, indiferent de naționalitate, de culoare politică, de religie, de etnie toți aici sunt sub o umbrelă a prieteniei, ceea ce este formidabil“.

Mirco Lechici – primarul comunei Răcăşdia:

Ne bucurăm că am avut producători suficienţi ca să ofere vizitatorilor tot ce au de pus pentru cămara de iarnă, ne bucurăm că a ținut vremea cu noi. Vizavi de anul agricol pot să vă spun că, din punct de vedere al producției a fost chiar bine, în schimb e un pic prețul, cam scăzut la cereale, dar una peste alta a fost un un an bun și la fel și această ediție a târgului“.

Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Guga” din Răcăşdia au asigurat cu dulciuri şi prăjituri de casă, pe vizitatorii care au trecut pragul celui mai cunoscut târg din Valea Caraşului.

Atmosfera târgului a fost înrămată muzical de fanfara din Grebenat/ Serbia şi ansamblul folcloric “Voinţa” din localitate.

***

Ştirea iniţială:

Despre eveniment pentru Radio Reşiţa, administratorul public al comunei Răcăşdia, Mirco Lechici:

Duminică, întâi octombrie va avea loc ediția cu numărul patruzeci și patru a târgului mare de toamnă din localitate. Aşteptăm, ca la edițiile anterioare, să ne treacă pragul cât mai mulți vizitatori pentru că avem ce să oferim cumpărătorilor, în ceea ce privesc produsele de toamnă, dar și pentru campania agricolă care începe zilele următoare sau chiar a început deja. Sperăm să fie și aceasta o ediție reușită, să o ridicăm la nivelul celor anterioare. Așteptăm cu această ocazie cât mai multă lume să ne treacă pragul și să plece încântați, cu sacoşele pline de la această ediție a târgului pentru că vor putea cumpăra pentru cămară respectiv agricultorii pentru materialul săditor care se pune în pământ în această toamnă. Ca de fiecare dată târgul începe dis-de-dimineață la primele ore, începând cu ora 7.00 porțile sunt deschise și se termină în jurul prânzului în jur de ora 14.00. Ca și de celelalte ori prietenii noștri cu care suntem înfrățiți din 2004, fanfara din Grebenac/ Serbia, împreună cu Asociația culturală “Voința” din localitate vor încununa cu un bogat program artistic de dansuri respectiv cântece de fanfară“.

Deschiderea oficială va avea loc de la ora 7.00.

Cele mai citite

Related Articles