[FOTO] Brâul Maicii Domnului în pelerinaj în Episcopia Caransebeşului: Sute de credincioşi se închină la Sfintele Odoare

Eveniment bisericesc de amploare în vestul țării. Sute de credincioși au participat ieri la Biserica Schimbarea la Față din cartierul Govândari, cu prilejul aducerii la Reşiţa a Brâului Sfântei Fecioare Maria, aflat în pelerinaj în Banatul de Munte.

 

După ce duminică, 1 octombrie la sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului pelerinii ce au participat la hramul Mănăstirii Călugăra s-au bucurat de ocrotirea Maicii Domnului prin cinstirea Brâului Sfintei Fecioare adus de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia şi închinarea la o părticică din moaștele Sfântului Apostol și Evanghelist Luca aduse de la Mănăstirea Kosijrevo din Muntenegru, astăzi credincioșii au avut parte de aceeași bucurie deoarece sfintele odoare s-au aflat în Biserica ortodoxă “Schimbarea la Față” din cartierul reșițean Govândari.

Un sobor de preoți și diaconi împreună cu credincioșii reșițeni au așteptat în fața bisericii sfintele moaște, Brâul Maicii Domnului și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra, după care intrând cu evlavie, în sfântul lăcaș a fost săvârșită Sfânta Liturghie, de către preoți din Reșița și din Muntenegru. Pe parcursul sfintei slujbe foarte mulți credincioși s-au închinat la sfintele odoare, fiind miruiți și primind iconițe.

Părintele protopop Gheorghe Șuveți explică cât de important este s-o avem pe Maica Domnului și pe sfinți alături de noi:

Ce au simţit cărăşenii, veniţi în pelerinaj la Sfintele Odoare, aflăm de la unii dintre ei:

Sfintele odoare se vor afla în această seară (n.r. 2 octombrie) la Mănăstirea Brebu din județul Caraș-Severin, unde se va săvârși Slujba Privegherii, iar în continuare Sfânta Liturghie.

În această dimineață (n.r. 3 octombrie) vor fi duse în Caransebeș la Catedrala Episcopală, și se vor cinsti pe tot parcursul Sfintei Liturghii ce va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

(Hardy Cvoica, diac. Pavel Canea)

De același autor

Related Articles