Blocul Fetelor va deveni „Casa ONG-urilor”

Blocul Fetelor din Reșița trece în această perioadă printr-un amplu proces de  reabilitare, urmând a fi transformat într-un spațiu socio-cultural modern.

Clădirea în suprafață de peste 2.800 mp, împărțiți pe patru niveluri, va fi complet transformată, alături de spațiul verde din jur. Investiția se ridică la 6,2 milioane de lei, dintre care peste 6 milioane sunt fonduri nerambursabile. La viitorul centru se vor organiza activități de recreere, de dezvoltare personală pentru adolescenți, ateliere, se vor pune în scenă piese de teatru și se vor ține lecții deschise de astronomie. Practic, va fi o casă a ONG-urilor, spune șeful Direcției de Proiecte Europene din Primăria Reșița, Grațian Dobre.

„Proiectul este implementat prin Axa prioritară 9 –  Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, iar beneficiarul său este Primăria Municipiului Reșița. Acum se lucrează la acoperișul clădirii, iar toată investiția va fi încheiată până la sfârșitul acestui an”.

Viitorul centru va găzdui seminarii pe diferite teme, activități de voluntariat, campanii de strângere de fonduri și va avea propriul atelier de reparații de biciclete cu titlu gratuit.

De același autor

Related Articles