Două decenii au fosti marcate sâmbătă, 25 iulie la Reşiţa odată cu aniversarea celor 20 de ani de existenţă a Bisericii romano-catolice cu hramul Sfintei Treimi din cartierul Lunca Bârzavei.  

Biserica a fost sfințită în 24 octombrie 2004, iar de atunci şi până anul trecut, parohia a fost păstorită de părintele Simon Ciubotaru, transferat la Timişoara/ Freidorf.

În prezent, de cele sfinte se ocupă părintele Attila Puşkaş, de la care am aflat că Sfânta Liturghie de mulţumire a fost săvârşită de Monsignor Joszef Csaba Pal – episcop diecezan de Timişoara. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, serviciul religios s-a consumat în incinta lăcaşului de cult cu respectarea măsurilor de distanţare fizică impuse de starea de alertă, a mai subliniat părintele paroh pentru Radio Reşiţa.

pr. Attila Puskas

La ceas aniversar reprezentanţii parohiei reşiţene au pregătit şi o surpriză muzicală părintelui episcop, este vorba de „Serva Eos In Nomine Tuo”, un frumos cântec prezentat de corala parohiei, cantorul Cristea Mihalyi şi profesorii de muzică colaboratori: Diana Szuiogan, Cristian Roşoaga şi Eduard Ailenei şi invitaţii acestora.

Foto: Radio Romania Resita