[UPDATE] Bilanţul incendiului din clubul Colectiv – 30 de morţi şi peste 140 de răniţi

incendiu Capitala

UPDATE  01 noiembrie 2015 ora 17.30

Numărul victimelor a ajuns la 30, după ce în urmă cu câteva minute unul dintre pacienţii răniţi a decedat. Este vorba despre o femeie care era internată la Spitalul “Bagdasar Arseni” din Bucureşti. Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a declarat că 90 de persoane sunt în stare critică şi gravă. Procurorii Parchetului General au spus că 29 de persoane, dintre cele rănite, nu au fost încă identificate.

***

UPDATE  01 noiembrie 2015 ora 11.00

Numărul victimelor a crescut la 29, după ce în această dimineaţă două tinere au decedat. 149 de persoane sunt rănite şi se află în continuare sub supraveghere medicală. Medicii sunt în continuare rezervaţi privind starea de sănătate a celor care sunt în stare gravă, evoluţia acestora fiind neprevizibilă.

***

27 de persoane au murit şi circa 200 au fost rănite după efectele pirotehnice organizate noaptea trecută într-un club din centrul capitalei României. Reprezentaţia nestandart a provocat un incendiu, în urma căruia au murit zeci de persoane şi aproape 200 au fost rănite. Deşi iniţial ministrul român de interne declarase că în clubul “Colectiv” ar fi avut loc o explozie, ulterior a devenit clar că aşa ceva nu avut loc. Subsecretarul de stat Raed Arafat a apreciat că numărul jertfelor ar putea creşte, întrucât o parte din supravieţuitori sunt grav răniţi. Date neoficiale au estimat că în momentul producerii efectelor pirotehnice, în club erau între 300 şi 400 de tineri, inclusiv străini. Echipe ale ISU şi ale peste 60 de ambulanţe au depus eforturi de ajutorare şi salvare a răniţilor, inclusiv pe trotuarul din faţa clubului unde s-a produs tragedia. Deocamdată nu există informaţii oficiale despre cauza tragicului incident, care s-a produs în Bucureşti vineri, după ora 23.00.

Rador

foto click.ro

De același autor

Related Articles