Asociaţia Bike Attack România a primit bani de la Uniunea Europeană pentru a promova turismul pe bicicletă în Clisura Dunării. Prin proiectul “Poteci pentru ciclismul montan în regiunea Banaţ” se doreşte implicarea a 100 de tinerii din România şi Serbia care vor desfăşura o serie de activităţi pentru a promova cultura, turismul şi tradiţiile din cele 2 ţări partenere.

ftttAstfel grupul ţintă va veni în contact cu ciclismul montan, o activitate outdoor provocatoare care îi va aduce mai aproape de natură şi le va oferi oportunitatea de a se cunoaşte pe ei înşişi şi pe ceilalţi din punct de vedere cultural şi nu numai. În acelaşi timp, vor conştientiza faptul că ciclismul montan este o formă alternativă de turism, prietenoasă cu mediul înconjurător care chiar dacă este puţin cunoscută şi practicată în regiune, are aici toate condiţiile să se dezvolte cu ajutorul lor. Practic tinerii vor deveni multiplicatori de MTB şi vor contribui la dezvoltarea comunităţii lor”, a declarat preşedintele Asociaţiei Bike Attack, Cătălin Gavrilă.

În cadrul acestui proiect vor fi achiziţionate şi biciclete, GPS-uri, computere dar şi un autobuz pentru a transporta persoanele implicate de pe un mal pe altul al Dunării. Vor fi marcate şi poteci pentru ciclismul montan. Astfel până la finalul proiectului vor exista în regiunea Golubac 2 trasee de MTB marcate, iar în zona Berzasca 3 trasee care vor fi incluse în ghidul MTB. În plus 2o de tineri din Serbia şi România vor fi formaţi ca ghizi de mountainbike.

ujhjkh

În septembrie, după 4 ani de pauză Asociaţia  Bike Attack România va organiza o nouă ediţie Banat Montainbike Maraton, un eveniment important, de masă la care vor participa sute de ciclişti din întreaga ţară. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul IPA de Cooperare Transfrontalieră, România-Serbia, iar bugetul depăşeşte 260 de mii de euro.

Daiana Roşca