[AUDIO] Biletele de tratament încă se pot ridica de la sediul Casei Județene de Pensii – VEDEȚI LISTA AICI

Peste 200 de bilete de tratament pentru pensionarii cărășeni au rămas anul trecut nealocate, din totalul celor disponibile, situație care, se tem autoritățile, s-ar putea întâmpla și anul acesta. Mai ales că deja sunt rămase 126 de bilete de tratament alocate, dar nefolosite, din primele 4 serii de distribuire din acest an.

Mai exact este vorba despre 201 bilete de tratament care nu au fost folosite, dintre cele disponibile anul trecut pentru stațiunile balneo-climaterice, spune pentru Radio Reșița, Dorin Brăilă, Directorul casei Județene de Pensii din Caraș-Severin, instituția responsabilă cu alocarea acestora.

Urmează a cincea serie

Până în prezent, anul acesta au fost alocate, în toate cele 4 serii de tratament, 242 de bilete, dintre care au fost folosite doar 116 bilete în stațiunile balneo-climaterice, ceea ce face ca 126 de bilete să rămână nefolosite. Acestea vor fi redistribuite, în seriile următoare, județelor unde chiar există cerere.

Pentru seria a cincea, care începe în 10 mai, sistemul informatic a alocat bilete pentru 65 de pensionari cărășeni, iar tabelul cu beneficiarii acestora îl puteți găsi pe site-ul Casei Județene de Pensii, la secțiunea Prima Pagină, subsecțiunea Bilete Tratament, unde puteți găsi detalii și despre alte serii și mai multe informații privind legile și repartițiile, ori făcând clic AICI.

Dacă însă vor fi ridicate toate cele 65 de bilete alocate în această a cincea serie vom putea afla după prezentarea beneficiarilor în stațiuni, adică după data de 13 mai. Pentru această serie, care începe în 10 mai, cea mai solicitată stațiune este Buziaș, urmată, la mare distanță, de Geoagiu și Moneasa.

Motivele sunt variate

Faptul că în fiecare an rămân multe bilete de tratament neridicate de către pensionarii cărășeni are la bază diverse motive, de la punctajul mic al celor care merg anual, la modul de completare al solicitărilor, respectiv dorința multora dinte pensionari să meargă mereu în aceleași stațiuni și mereu în aceeași perioadă.

Recomand tuturor, chiar dacă au ca opțiune perioada iunie – iulie sau începutul lunii august, să completeze cererea să fie valabilă pe tot anul, fiindcă dacă completează numai pe o lună, cererea este valabilă numai în acea lună” s spus Dorin Brăilă.

Alte motive pentru care, de obicei rămân bilete de tratament nefolosite de către pensionarii cărășeni, sunt neprezentarea acestora în stațiunile îndepărtate, ori în perioada rece a anului, dar și punctajul scăzut din cauză că au beneficiat de tratament și în anul anterior.

Încă se mai fac înscrieri

Pensionarii care doresc să meargă în stațiunile banleo-climaterice pentru tratament anul acesta încă se pot înscrie pentru a primi bilete prin Casa Județeană de Pensii.

Înscrierea este simplă, spune directorul instituției din Caraș-Severin, Dorin Brăilă: „Cererea de înscriere se poate lua de la sediul instituției noastre, sau se poate întra pe site-ul instituției noastre, la secțiunea Prima pagină, subsecțiunea Bilete Tratament, de unde au posibilitatea să descarce cererea tip, să o completeze și însoțită de un cupon de pensie și cartea de identitate, să le trimită în suport informatic, pe email, ori prin fax sau cu Poșta, dar cererile se depun cu cel puțin 30 de zile anterior primei luni pentru care se solicită biletul”.

De același autor

Related Articles