Biblioteca publică din Bocşa a intrat în noul an cu probleme nerezolvate

Biblioteca TO BocsaBiblioteca “Tata Oancea” din oraşul Bocşa continuă să se confrunte cu două importante probleme : resurse umane insuficiente  şi lipsa unui spaţiu adecvat. Potrivit unui document făcut public de conducerea instituţiei, aceste constrângeri majore au implicaţii negative asupra funcţionării în bune condiţii a bibliotecii, asupra serviciilor oferite utilizatorilor şi asupra organizării şi conservării patrimoniului. O altă problemă asupra căreia se atrage atenţia este supraîncărcarea salariaţilor cu atribuţii profesionale, fapt ce poate scădea eficienţa şi satisfacţia profesională.

În ciuda acestei situaţii, anul trecut, biblioteca de la Bocşa a organizat 32 de manifestări culturale  prilejuite de evenimente istorice şi literare, aniversări şi comemorări, materializate în: lansări şi editări de cărţi, întâlniri cu autori şi editori, dezbateri, expoziţii, etc. În 2013 au fost achiziţionate peste 2800 de cărţi în valoare de aproape 14 mii de lei. Din acestea 2400 volume au fost primite ca donaţii,  valoarea lor fiind de peste şapte mii de lei. Trebuie să amintesc că Biblioteca “Tata Oancea” Bocşa are înscrişi peste 3400 de utilizatori, din care în 2013 au fost  activi 1600.

Responsabilul cu întreaga activitate, Gabriela Şerban, a arătat în raportul său că “diferenţa de alte biblioteci cu acelaşi statut se regăseşte în calendarul cultural şi în proiectele ample de editare, omagiere, cinstire a unor personalităţi şi evenimente ale oraşului. Aceste proiecte depăşesc rafturile bibliotecii unui orăşel de provincie şi se înscriu în seria unor activităţi de excelenţă, profesioniste şi de cercetare.” Rămâne ca anul 2014 să cureţe o parte din problemele cu care se confruntă biblioteca publică de la Bocşa şi truditorii ei să meargă mai departe în ceea ce au făcut cu succes de atâţia ani!

(Laura Piperiu)

De același autor

Related Articles