Beyoncé şi Pharrell Williams, favoriţii premiilor Grammy din acest an

Pharrell-Williams-Beyonce

Regele şi regina muzicii americane, Pharrell Williams si Beyoncé, şi-ar putea îmbogăţi palmaresul de succese duminică, la ceremonia anunţării premiilor Grammy, în Los Angeleş ajunse la cea de-a 57-a editie, la care pornesc ca favoriţi, alaturi de cântăreţul revelaţie Sam Smith, toţi trei având câte şase nominalizări.

Beyoncé, artista care a primit cele mai multe nominalizări din istoria premiilor Grammy, cele mai importante premii din industria muzicală americană, dar care nu a câştigat niciodată trofeul pentru albumul anului, l-ar putea obţine de această dată pentru discul care îi poartă numele, scrie AFP.

Lansat în decembrie 2013, după ce a păstrat pregătirea lui în cel mai mare secreţ albumul ‘Beyoncé’ a creat surpriză şi a repus în discuţie modurile de difuzare şi planurile de marketing tradiţionale din industrie.

‘Regina B’ a stabilit un record în 2010, câştigând şase premii Grammy într-o singură seară. În acest an, ea a fost nominalizată de şase ori, în special pentru albumul eponim, care include cântecul de succes ‘Drunk in love’, odă adusă dragostei fizice şi conjugale, cântat în duet cu sotul ei, Jay Z.

Pharrell Williams,  producător, compozitor şi cântăret talentaţ mult timp rămas în umbră, s-ar putea bucura şi el de o nouă recunoastere a carierei sale care a început în anii ’90.

Cvadragenarul cu aer de adolescent şi cu look street-chic finisat de soţia sa, imagine sacra a modei – Helen Lasichanh – a facut să danseze întreaga planeta timp de doi ani la rând cu o serie de hituri: ‘Blurred lines’, un duet cu Robin Thicke, ‘Get lucky’, în colaborare cu francezii de la Daft Punk, şi fenomenalul ‘Happy’, titlul albumului său ‘Girl’, pentru care este nominalizat. El are în total şase nominalizari, la egalitate cu Beyonce şi Sam Smith.

Cântăreţul de soul britanic Sam Smith, în vârsta de 22 ani, cu ochi albastri si voce tânguitoare, a cucerit America şi întreaga lume cu cântecele sale sentimentale ‘Stay with me’ si mai ritmatul ‘I’m not the only one’ şi cu albumul său de debut ‘In the lonely hour’.

Anul trecuţ grupul de muzică electronicaă Daft Punk a câstigat titlurile de ‘cel mai bun album’ si ‘cea mai buna înregistrare’ pentru ‘Random Access Memories’, victorie istorică pentru Franţa în templul muzicii anglo-saxone.

Compozitorul şi multiinstrumentistul american Beck, înclinat spre ritmuri electrice, rap sau balade interpretate la chitară, ar putea obţine mai multe premii duminică, la Staples Center, unde va avea loc ceremonia. El are patru nominalizari, în timp ce britanicul Ed Sheeran concureaza şi el la categoria cel mai bun album.

Nominalizările din acest an reţin voci feminine influentate de genul muzical R & B, în special la categoria ‘cea mai bună înregistrare muzicală a anului’.

Iggy Azalea, rapperita si model australian de 24 de ani, una dintre revelatiile anului 2014, este nominalizata de patru ori pentru cântecul ‘Fancy’ si albumul eponim, la care participa cântareata Charli XCX.

Sia, care vine tot din Australia si are influente din genul R & B, este nominalizata pentru ‘Chandelier’. Este cea mai importanta nominalizare a sa într-o cariera de peste douazeci de ani, desi a mai avut o nominalizare în urma cu doi ani la categoria rap.

Meghan Trainor este si ea nominalizata pentru ‘All about that bass’, o pledoarie în favoarea formelor generoase.

Taylor Swift concureaza pentru mega-hitul sau ‘Shake it off’, de pe albumul ‘1989’, un succes imens într-o industrie cu vânzari care au avut de suferit din cauza internetului.

Albumul lui Taylor Swift a fost cel mai vândut în 2014. Patru milioane de exemplare au fost deja vândute, dar a fost lansat prea târziu anul trecut pentru a putea concura la categoria cel mai bun album al anului.

U2, unul dintre grupurile cele mai premiate din istoria Grammy, a fost nominalizat pentru cel mai bun album rock pentru ‘Songs of innocence’, în pofida difuzarii sale controversate pe iTunes în luna septembrie.

La gala de premiere de duminica, una dintre cele mai vizionate în lume, ar urma sa concerteze diva pop Madonna, laureata a sapte premii Grammy în cariera sa de trei decenii, precum si veteranii hard rock AC/DC, în timp ce Paul McCartney va cânta cu Kanye West si Rihanna. Katy Perry este ultima artista confirmata pentru a urca pe scena salii Staples Center unde se va desfasura ceremonia.

Agerpres

sursa foto  hollywood-treatment.com

De același autor

Related Articles