Criza vaccinului hexavalent pentru bebeluşi va fi rezolvată, promite ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. El a declarat că a fost demarată o nouă procedură de achiziţie, urmând ca serul să fie pe piaţă în luna martie. Între timp, mamele sunt nevoite să cumpere serul din străinătate. Vaccinul hexavalent este gratuit şi se administrează copiilor la 2, 4 şi 11 luni.

În legătură cu vaccinurile, suntem în procedură de semnare, noi am primit fila de buget. Deci este procedură de semnare pentru vaccinul tetravalent, iar pentru vaccinul hexavalent nu am primit aviz de control financiar preventiv, pentru că procedura a fost incorect efectuată, motiv pentru care am demarat în cursul zilei de astăzi o nouă procedură scurtă pentru a achiziţiona vaccinul hexavalent. În continuare, suntem în căutare de soluţii pentru vaccinul pentru hepatita B’, a afirmat Bodog.

1 COMENTARIU

  1. Paguba in ciuperci, vaccinul HEXAVALENT, cu 6 valente, adica impotriva la 6 afectiuni, din care vreo 4 nu mai exista din perioada interbelica! Bagati-vi-le undeva!! Eu la copil nu i-am facut decat primele vaccinuri pana la 4 luni. Restul faceti-vi-le voi in lumba nenorocitii draq, ca de-aia avem atatea cazuri de boli autoimune si fel de fel de afectiuni de care n-a auzit nimeni???

Comments are closed.