Bărbat care ameninţa că se sinucide, găsit de poliţişti la timp

O femeie din Ilova a solicitat joi, 01 februarie 2024 în jurul orei 17.00 sprijin prin SNUAU 112 pentru transportarea la spital a fratelui său, cunoscut cu afecțiuni medicale, ce amenința că se sinucide.

Tulburat și agitat, la scurt timp, bărbatul de 51 de ani a sărit pe geamul de la bucătărie și a fugit, sora și fratele său căutându-l îngrijorați prin gospodărie, de teamă de a nu face vreun gest tragic, transmite Inspectoratul Judeţean de Poliţie din Caraş-Severin.

Imediat la fața locului au fost direcționate două echipaje de poliție, unul de la Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș și celălalt de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier, aflat în serviciu, pe drumul național, în apropiere de localitatea Ilova.

Polițiștii s-au împărțit în două echipe și au plecat imediat în căutarea bărbatului, iar colegii de la Poliția Rutieră l-au găsit în scurt timp, la marginea satului, mergând dezorientat pe un drum agricol.

Văzându-l agitat și incoerent în vorbire, cu răbdare și tact, polițiștii l-au convins să meargă la spital și l-au condus până la Ambulanța care îl aștepta în sat.

Pentru că polițiștii lucrează în echipă, misiunea a fost predată apoi celuilalt echipaj de poliție, de la Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș, care a însoțit Ambulanța până la unitatea medicală, iar bărbatul a fost evaluat medical și transferat ulterior, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate la o altă unitate medicală din județ.

IPJ Caraş-Severin transmite că misiunea sa, înainte de toate, este aceea de a avea grijă de siguranța cetățenilor. Iar atunci când este vorba de o situație limită, polițiștii fac tot ce le intră în atribuții pentru a salva o viață. De data aceasta, “responsabili” de reușita misiunii au fost Lazăr, Lucian, Valentin și Robert.

Sursă foto: IPJ Caraş-Severin

De același autor

Related Articles