[FOTO] „Banatul şi Unirea la 100 de ani”: Masă rotundă tematică la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa a găzduit joi, 1 August o manifestare interactivă de dezbateri şi opinii având ca temă „Banatul şi Unirea la 100 de ani”.

Reprezentanţii mai multor entităţi culturale şi educaţionale din municipiul de pe Bârzava, profesori, istorici, critici, publicişti şi jurnalişti s-au întrunit în preambulul datei de 3 august pentru a readuce în actualitate momentul unirii Banatului cu ţara în luna lui secelar 1919. Prorectorul Universităţii „Eftimie Murgu”, Christian Paul Chioncel, organizatorul evenimentului pentru Radio Reşiţa:

Christian Chioncel

Despre importanţa şi însemnătatea actului istoric de acum un secol, criticul Ada Cruceanu-Chisăliţă a subliniat:

Ada D. Cruceanu-Chisăliţă

Un eveniment similar s-a consumat de la ora 16.00 la Biblioteca germană „Alexander Tietz” din oraş unde a fost vernisată o expoziţie fotodocumentară cu efecte tematice din colecţia personală a lui Dorel Uşvad din Timişoara, stabilit la Viena/ Austria.

***

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa în parteneriat cu mai multe entităţi culturale şi educaţionale din municipiul de pe Bârzava va organiza joi, 1 august o manifestare interactivă de dezbateri şi opinii având ca temă „Banatul şi Unirea la 100 de ani”. Evenimentul se va consuma de la ora 11.00 în Sala multimedia „Constantin Gruescu”, iar de la 16.00 la Biblioteca germană „Alexander Tietz” din oraş va fi vernisată o expoziţie fotodocumentară realizată de Dorel Uşvad din Timişoara/ Viena.

Cele mai citite

Related Articles