Băile Herculane: Terapii balneare se pot face în continuare. Sunt încă 4 licențe valabile și funcționale de exploatare a apelor termo-minerale

În urma sistării furnizării apei termale de către ANRM pentru unele unități hoteliere din Băile Herculane se creează un nou val de imagine negativă asupra unei stațiuni deja încercate de perioadele tulburi în trecut.

În oraşul-staţiune Băile Herculane mai există încă 4 licențe valabile și funcționale de exploatare a apelor termale emise de către ANRM. Una dintre aceste licențe este deținută de Bacolux Hotels România, ce deține în staţiune bazele de cazare şi tratament Afrodita şi Diana, locații ce sunt alimentate din izvorul propriu, aflat sub propria licență de exploatare.

Cele două locații însumează aproximativ 900 locuri de cazare, respectiv 28% din totalul locurilor din Băile Herculane, unde se pot asigura în continuare terapii balneare pentru turiști, a precizat pentru Radio Reşiţa Laura Pătru, PR & Communication Manager Bacolux Hotels România:

“Situația este una cu adevărat regretabilă, în condițiile în care suntem cu toții o comunitate, parte din aceeași industrie și înțelegem că dezvoltarea turismului nu se poate face fără dezvoltarea locului unde unitățile sunt situate. De la preluarea locațiilor din Herculane, compania noastră a fost constant preocupată de dezvoltarea stațiunii din toate punctele de vedere, făcând atât demersuri de imagine, cât și acțiuni de promovare, entertainment, ecologizare, programe sociale etc. Această sistare ne afectează pe toți, fie că dispunem de apă termală sau nu, pentru că este o problemă de imagine la nivel de oraș.”

Izvorul de apă termală deținut de Bacolux Hotels a fost inaugurat în 2018 și deservește în prezent centrele Spa ale celor două locații, exploatând doar o parte din debitul izvorului și beneficiind de toate avizele și licența necesară exploatării. De asemenea, alte 3 licențe sunt încă în funcțiune în stațiune cu debite ce pot asigura alimentare și pentru alte unități de cazare care avea ca furnizor Societatea Hercules SA.

“Înțelegem situația în care sunt puși colegii noștri din stațiune și suntem alături de ei. Suntem dispuși să susținem orice demersuri sunt necesare pentru a îi putea ajuta să reia alimentarea, inclusiv din izvorul nostru. Sperăm ca și ceilalți trei deținători de licențe de exploatare a apelor să fie în asentimentul nostru și să fie dispuși să înceapă racordarea altor unități de cazare și tratament la sursele lor de apă. Herculane a cunoscut în ultimii ani cea mai mare dezvoltare din ultimele trei decenii și nu putem să oprim aici după atâtea eforturi susținute de către toți membri comunității. Între timp asigurăm toți oaspeții noștri că serviciile hotelurilor nu o să fie afectate”, a mai subliniat Laura Pătru.

În ultimii ani oraşul-staţiune Băile Herculane din Caraş-Severin a înregistrat o cifră de turiști de aproape patru ori mai mare decât în perioada sa de declin, cu investiții considerabile în segmentele de Spa și cazare.

Foto: arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles