Staţiunea prinţesei Sisi – atracţie pentru chinezi. Parfumul Văii Cernei nu se uită niciodată!

Această perioadă a anului nu este una propice pentru unităţile turistice din staţiunea Băile Herculane, dar chiar dacă gradul de ocupare este încă la un nivel destul de scăzut, zona este vizitată de tot mai mulţi turişti din ţări care altădată păreau inaccesibile.

“E bine şi se poate şi mai bine! Sunt pachetele de tratament care se caută foarte bine în această perioadă… de tratament de relaxare! Este un grad de ocupare mai slăbuţ, ce-i drept, însă sperăm ca acest aspect să se remedieze cât mai repede”, ne-a declarat Cosmina Răescu – asistent-manager la Complexul hotelier Afrodita.

Un lucru îmbucurător, mai ales pentru unităţile turistice de pe Valea Cernei, este acela că turiştii străini încep să caute staţiunea Băile Herculane. “Au început să prefere Valea Cernei, ce-i drept, pe lista acestora în momentul de faţă sunt zonele din Maramureş, dar au început să guste şi din parfumul Văii Cernei”, ne mărturisea Cosmina Răescu.

Pe lângă turiştii din Italia sau Spania – care sunt cu precădere români plecaţi la muncă în străinătate şi îşi petrec vacanţele în ţară – îşi fac tot mai mult simţită prezenţa turiştii asiatici, ne spune Cosmina Răescu: “E ciudat, probabil, ce vă spun, dar avem destul de mulţi turişti din China care frecventează hotelul nostru şi în special această zonă. Nu ştim ce-i atrage pe chinezi… probabil liniştea şi faptul că aici se pot relaxa cu adevărat! Ştim cu toţii că sunt un popor destul de agitat şi foarte muncitor!”

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles