Bacalaureat 2017. Subiecte ușoare la matematică și istorie

A doua probă scrisă de la Bacalaureat 2017 a avut loc astăzi.

În Caraș Severin au susținut proba obligatorie a profilului, 1700 de absolvenți de liceu, dintre care 1200 au fost testați la matematică și aproximativ 500 la istorie.

Subiectul III la istorie pare că i-a pus puțin în dificultate, elevii având de compus un eseu despre România postbelică.

Însă din declarațiile lor, în general subiectele au fost destul de ușoare:

”Nu mi s-a părut foarte greu, poate puțin la al treilea subiect, dar mă aștept să iau nota 7”, ne-a declarat o elevă.

Se pare că nici matematica nu i-a pus în dificultate, subiectele fiind accesibile, destul cât să obțină note de 8 chiar 9, conform absolvenților profilului matematică-informatică.

Emoții mai mari însă pentru zecile de părinți care au îndurat canicula în fața centrelor de examene. Pentru unii dintre ei, deși așteptările sunt mari, media de la bacalaureat nu contează foarte mult, mai ales în cazul celor care oricum vor da examen de admitere la facultate. ”Important e să treacă examenul maturității” spun ei, vădit emoționați totuși.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureaţ sesiunea iunie-iulie 2017, au început luni, 26 iulie, cu testul de Limba şi literatura română.

Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată vineri, 30 iunie.

Valentina Adam