rezultate evaluareÎn Caraş-Severin, 43% dintre candidaţii la examenul de bacalaureat au obţinut note de trecere. Unităţile de învăţământ cu cele mai mari procente de promovare sunt Liceul Teologic Baptist Reşiţa – 83%, Colegiul Naţional „Traian Lalescu” Reşiţa – 78% şi Liceul Teoretic ” Traian Doda” Caransebeş – 77%. La polul opus se află Liceul Tehnologic „Iosif Coriolan Buracu” Prigor şi Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova, unde niciun elev nu a reuşit să promoveze. Cele mai multe note au fost între 6 şi 7 – 35% şi între 7 şi 8 – 33%. Doar 11% din cei 2243 de elevi au luat între 9 şi 10. Anul trecut, în judeţul Caraş-Severin, rata de promovare a fost puţin peste 30%. Elevii care nu sunt multumiţi de notele obţinute pot face contestaţii până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 13 iulie.

Absolvenţii de la Colegiul Naţional „CD Loga” din Timişoara au obţinut cele mai bune note din judeţul Timiş la bacalaureat. 97% dintre aceştia au promovat examenul maturităţii. Potrivit edu.ro, nu a fost înregistrată nicio medie de 10, iar multe licee au rămas repetente, deoarece niciun elev nu a promovat. Cele mai mari medii în Timiş sunt două de 9.93, obţinute de doi elevi de la Liceul Pedagogic Timişoara. În total, puţin peste 50% dintre cei 5.000 de elevi din judeţul Timiş au luat examenul de bacalaureat, cu aproape 10 procente mai mulţi ca anul trecut.

Promovabilitatea la bacalaureat înainte de contestaţii este de 49,58 % în judeţul Arad, cu peste zece puncte procentuale mai mare decât în vara anului trecut. Din promoţia curentă au luat examenul 54%, iar din promoţiile anterioare 34%.  Cele mai multe medii au fost între 6 şi 7, peste 741. De asemenea, au fost două medii de zece la bacalaureat şi 270 de medii cuprinse între 9 şi 9,99.

Elevii care nu vor obţine note de trecere vor mai avea o şansă în toamnă, când va avea loc cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Înscrierile pentru acesta sunt programate a avea loc din 15 până în 19 iulie.