[AUDIO] Bac 2022 Caraș-Severin: Doi elevi eliminați la prima probă

Absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a au dat astazi, 20 iunie, proba scrisa la Limba Română din cadrul examenului de Bacalaureat 2022.

În Caraş-Severin au fost organizate 7 centre de examen.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa, doi elevi au fost eliminaţi din sala de examen pentru tentativă de fraudă.

Marţi, 21 iunie, este programatã proba obligatorie a profilului (discipline, în funcţie de profil: Matematicã şi Istorie) iar miercuri, 22 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba şi literatura maternã se va desfãşura joi, 23 iunie.

Reamintim, candidaţilor la examenul de bacalaureat le este interzis să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete. De asemenea, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor

Condițiile pe care un elev trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:

  1. să-și fi echivalat sau recunoscut (după metodologia de Bacalaureat 2022) toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  2. să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  3. să obţină media generală 6(cel puţin) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

Cele mai citite

Related Articles