Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă de astăzi de la ora 13.00 până duminică, 12 martie, la ora 22.00. Local, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat, mai ales în zona montană, 25…30 l/mp. La munte sunt anunţate şi ninsori, se va depune strat nou de zăpadă.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, în sudul, estul şi centrul ţării temporar va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă de 15 — 20 l/mp şi izolaţ mai ales în zona montană, de 25 — 30 l/mp.

La munte, la început vor fi precipitaţii mixte, iar începând de sâmbătă (11 martie) vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste, cu rafale de peste 60 — 70 km/h, spulberând zăpada.

Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în regiunile estice şi sud-estice, cu viteze de 50 — 55 km/h, iar în estul Transilvaniei, precum şi în vestul şi nordul Moldovei, duminică (12 martie) vor fi precipitaţii mixte.