Aventuri pe Semenic: mașină blocată, jandarmi salvatori și distracție pe pârtie

Weekendul a început cu o aventură pentru un turist timișorean, dar asta nu i-a împiedicat pe el și pe cei care au ales muntele, să se bucure de zăpadă și aer curat.

A pornit spre Semenic cu gândul de a se bucura de o zi de snowboard, dar planurile au luat o turnură neașteptată. Din cauza zăpezii și a gheții, a greșit drumul și a rămas blocat. Din fericire, jandarmii au venit în ajutorul lui și l-au scos din necaz.

După această experiență, a reușit să ajungă pe pârtie, unde s-a bucurat de zăpadă, chiar dacă era mai puțină din cauza temperaturilor ridicate. A ales Semenicul în detrimentul altor locații pentru că a auzit că pârtia este mai potrivită pentru începători ca și el. Drumul nu este cel mai bun, dar se poate ajunge fără probleme, a declarat pentru Radio Reșița:

Un alt turist care a ales să petreacă o zi pe Muntele Semenic spune că a avut parte de o experiență plăcută, dar cu anumite limitări.

Din păcate, temperaturile pozitive din ultima vreme și-au pus amprenta asupra stratului de zăpadă, care era destul de apoasă în multe zone. Existau chiar și pete de pământ vizibile pe alocuri. Luând în considerare temperaturile ridicate, pârtiile s-au menținut relativ bine. Totuși, zăpada apoasă nu permitea atingerea unor viteze mari.

Meteorologii anunță pentru duminică, în Banat, vreme în continuare deosebit de caldă pentru această dată, vântoasă în prima parte a intervalului. Cerul va fi temporar noros.

Pe arii restrânse, trecător, va ploua slab, iar la munte, doar la altitudini mari precipitațiile vor fi mixte. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80-90 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 20 de grade C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles