Autospeciale pentru victime multiple

Oprea autospeciala

Parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” va fi completat cu o autospecială pentru intervenții la accidente colective și calamități. La sediul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența viceprim-ministrului pentru securitate națională, Gabriel Oprea, și a ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a avut loc, astăzi, predarea către inspectoratele pentru situații de urgență din țară a 26 de astfel de autospeciale achiziționate de Ministerul Sănătății. În Timiș nu va ajunge nicio mașină pentru că ISU „Banat” are un astfel de utilaj folosit pentru transportul mai multor victime. Nici ISU „Drobeta” nu va primi o astfel de autospecială.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că noile autospeciale „vin în completarea celor 19 mașini de mare capacitate pentru transport victime multiple și a celor 12 posturi medicale avansate aflate deja în dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență”, obiectivul conducerii M.A.I. fiind ca în fiecare județ să existe cel puțin o autospecială de transport victime multiple, iar în fiecare regiune a țării câte o autospecială de intervenție la calamități și accidente colective.

„Astăzi facem un pas înainte (…) și, împreună cu Ministerul Sănătății vom pune la dispoziția inspectoratelor pentru situații de urgență 25 de mașini de mare capacitate pentru transport personal și victime multiple și o autospecială care în caz de calamități sau accidente colective se poate constitui într-un punct medical avansat cu o capacitate de preluare a 40 de pacienți”, a spus Oprea.

Separat de mijloacele de intervenție preluate astăzi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are în derulare proceduri de achiziții prin SEAP și pentru alte componente logistice destinate pompierilor militari, cum ar fi: ambarcațiuni de intervenție și salvare, motopompe și bărci de diferite tipuri, șenilate, instalații de filtrare a apei sau echipamente de respirat.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles