Autospeciala cu mingi anti-foc

În dotarea pompierilor militari din Caraș-Severin a intrat tehnică nouă de intervenție pentru gestionarea diferitelor situații de urgență. Este vorba despre o autospecială de primă intervenție cu apă de înaltă presiune și hidroperforare. Aceasta dispune inclusiv de mingi anti-foc, spune ofițerul de presă al ISU Semenic, locotenent Izabela Ciocoi.

“Randamentul de stingere este crescut prin folosirea unei cantități reduse de apă prin hidroperforarea materialelor de construcții şi pulverizarea apei sub formă de ceață. De exemplu, incendiul izbucnit la motorul unui autoturism poate fi atacat din exterior fără a fi necesară ridicarea capotei. Totodată, autospeciala dispune de mingi anti-foc, care odată ce ating o anumită temperatură explodează și împrăștie o pulbere de stingere. Bilele oferă o protecție pasivă, prin amplasarea lor în anumite zone și autodeclanșarea în caz de incendiu, cât și o protecție activă, putând fi aruncate în foc, unde se declanșează în aproximativ 3 secunde”.

Pentru a se familiariza cu noul utilaj, pompierii cărășeni au desfășurat un antrenament folosind accesoriile destinate intervenției.

Autospeciala de intervenție a fost achiziționată de IGSU prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat din fonduri europene. 

Cele mai citite

Related Articles