Autorităţile statului fac ultimele pregătiri pentru campania electorală

Două zile au mai râmas până la debutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, iar autorităţile statului fac ultimele pregătiri.

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ședința Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților. Ministrul afacerilor interne a subliniat că vineri începe campania electorală și a reînnoit apelul către prefecți și către întreg personalul MAI implicat în organizarea alegerilor, la neutralitate politică și echidistanță. Totodată, a atras atenția asupra necesității respectării termenelor prevăzute în calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, aprobat prin hotărâre a Guvernului. Campania electorală se va desfăşura sub aceleaşi restricţii ca şi cea de la locale, spune directorul filialei vest a Autorităţii Electorale Permanente, Nicolae Amzoi:

În Reşiţa, prin dispoziţia primarului au fost stabilite 58 de locuri speciale în care vor fi amplasate panouri de afişaj electoral.

La nivelul instituțiilor prefectului este în curs de finalizare procedura de achiziție a serviciilor de tipărire a buletinelor de vot. Potrivit calendarului acțiunilor pentru pregătirea alegerilor, termenul limită pentru imprimarea buletinelor de vot este 26 noiembrie 2016.

Cărăşenii vor vota în 11 decembrie doi senatori şi 5 deputaţi care îi vor reprezenta în Parlament pentru următorii 4 ani. Conform listelor aprobate de Biroul Electoral de circumscripţie Caraș-Severin, 43 de candidați au fost admiși pentru a candida pe un loc în Senat, iar 78 pentru un mandat de patru ani în Camera Deputaților.

(Sebastian Dragomir)