Autoritățile locale mai primesc o gură de oxigen pe final de an

Din fondul de rezervă al Guvernului se va aloca o sumă importantă inclusiv unităților administrativ teritoriale din Caraș-Severin care se confruntă cu dificultăți financiare. Anunțul a fost făcut astăzi de prefectul Ioan Dragomir, în emisiunea „Oameni MAI aproape de tine”.

„La inițiativa coaliției de guvernare, a celor două partide, s-a hotărât să fie scoasă din fondul de rezervă a Guvernului o sumă de circa un miliard 200 de milioane de lei, care au fost repartizate prin două anexe Primăriilor din toată țara. La nivelul județului nostru s-a lucrat de către colegii din Prefectură, împreună cu primarii, pentru repartizarea, în prima fază a fost 25,8 milioane de lei și apoi, în a doua fază, 5,5 milioane, o sumă importantă care asigură pe ultima sută de metri fonduri pentru unitățile din județul nostru”.

Repartizarea banilor s-a făcut la solicitarea Primăriilor, a mai spus reprezentatul Guvernului în teritoriu.

„În primul rând au fost ca prioritate restanțele primăriilor în ceea ce privește utilitățile, energia, apoi dacă au avut cheltuieli restante cu salariile și în cazul în care au avut cheltuieli din hotărâri judecătorești care au fost neachitate și care e bine să fie achitate cât mai repede”.

De același autor

Related Articles